• Snel thuisbezorgd
  • Niet goed geld terug
  • Eenvoudig bestellen
Snel thuisbezorgd
Niet goed geld terug
Eenvoudig bestellen
  • Snel thuisbezorgd
  • Niet goed geld terug
  • Eenvoudig bestellen
Snel thuisbezorgd
Niet goed geld terug
Gratis verzending boven €50,-
Home / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kleding

Zichtbaarheidsonderzoek heeft laten zien dat overdag 90% van de motorrijders tijdig gezien werd, terwijl dat met schemering 35% was. In een stedelijke omgeving, waar de achtergrond gevarieerd en veelkleurig was, was er meer aandacht voor een motorrijder in witte of reflecterende kleding en in een landelijke omgeving waar de achtergrond bestond uit voornamelijk een blauwe lucht, trok de in het zwartgeklede motorrijder meer aandacht. Het is dus van belang om het contrast zo groot mogelijk te maken om op te vallen in het verkeer. Daarbij spelen je rijomstandigheden een grote rol. Het is dus niet vanzelfsprekend dat veel reflectie en fluorescerende delen op je motorkleding automatisch veiligheid bieden.
Fluorescerende- en reflectie motorkleding kan het sneller herkennen van de motorrijder zeker verhogen. Daarbij is fluor vooral zichtbaar overdag en reflectie licht op in het donker. Zichtbaarheid kan ook worden vergroot door de motorjas te voorzien van verlichting, zoals de Macna Led light. Dit lampje wordt via klittenband bevestigd op je motorjas. Gebruik dan voor zichtbaarheid vooral de knipperfunctie, welke contrast verhogend werkt en aandacht vraagt.
Je kunt kiezen voor leer of textiel. Daarbij is leer het meest duurzaam, maar minder geschikt voor woon- werkverkeer en de winterperiode. Textiel is daarentegen het meest variabel, het gehele jaar draagbaar en vaak voorzien van een waterdichte laag. Tegenwoordig is casual ogende motorkleding de trend. Daarbij is het draagcomfort heel belangrijk. Een motorjeans gecombineerd met een textiele of leren jas zit niet alleen fijn, maar is ook een uitstekende combinatie voor de rit in de stad.
Leer: reinigen met een lederzeep en daarna opnieuw invetten.
Textiel: protectie verwijderen. Binnenstebuiten in de wasmachine wassen op een lage temperatuur (30°C) met een Tech Wash, drogen in de lucht en vervolgens buitenzijde voorzien van een Tech Impregneer. Kleine vlekjes met de hand schoonmaken.
Een zomerhandschoen wordt over het algemeen kort gedragen om de luchtstroom tijdens warme dagen te bevorderen en het transpiratievocht beter af te drijven, waardoor je handen fris blijven.
Een tussen- of winterhandschoen mag niet knellen en heeft wat ruimte nodig. De zomerhandschoen mag strakker zitten, omdat het materiaal dunner is en meer zal uitrekken in de breedte van de hand. Belangrijk bij alle motorhandschoenen is dat je in de vingertoppen ruimte over hebt. Het makkelijkst test je dit op de motor. Grijp het handvat vast. De naden mogen dan niet in je vingertoppen drukken.
Motorjeans zijn er in diverse prijsklassen. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de kwaliteit en hoeveelheid beschermende vezel. Hoe meer beschermende vezels, zoals aramidevezels, Twaron of Covec, des te veiliger is de broek. Het merk PMJ scoort bijvoorbeeld uitstekend met de Cafe- racer, Dallas en Deux in een AAA-klasse, welke het hoogste veiligheidslevel bevat. Meer informatie en uitleg over CE en keuringslevels, zijn terug te vinden in ons blog.
Motorlaarzen of schoenen zijn, in tegenstelling tot een gewone schoen, zeer technisch en functioneel gericht op het motorrijden. Ze zijn voorzien van protectie in het enkelgebied en de neus, vaak voorzien van een waterdichte voering en een anti-slipzool. Over het algemeen kun je zeggen dat een laars meer geschikt is voor de winter of voor het mindere weer. Tijdens een rit in de regen is een hogere motorlaars meer bestand tegen inregenen of lekken en beschermt hoger op het been. Een motorschoen wordt meestal gedragen onder een motorjeans. Ze zijn ontworpen voor een perfecte balans tussen draagcomfort en bescherming.

Helmen

Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan de buitenschaal gemaakt wordt. Is dit polycarbonaat (tegenwoordig meestal zonder weekmakers) dan is dit maximaal 5 jaar. Een glasvezel, kunstvezel combinatie of carbon helm gaat maximaal 8-9 jaar mee. Daarbuiten heb je te maken met de binnenkant. Deze bestaat o.a. uit polystyreen die een maximale uithardingstijd kent van 9 jaar, waarna de demping zijn functie is verloren. Geen enkele motorhelm is geschikt om langer te dragen dan 9 jaar.
Het motorgeluid, samen met het windgeruis, zorgen voor een continu geluid tijdens het rijden dat gehoorschade kan veroorzaken. Dit kan al na een korte rit ontstaan en zal zich verder uitbreiden op termijn. Het is dus aan te raden om gehoorbescherming te dragen. Motorkledingpoint heeft Alpine oordoppen in de collectie voor verschillende type rijders.
Het zijn beide systeemhelmen, waarbij het verschil ligt in de mogelijkheden van de kinnebak. Deze kan bij een flip-over rotoren naar de achterzijde. Het voordeel hiervan is dat het gewicht van de kinnenbak bij open rijden beter verdeeld wordt en er minder druk ontstaat op het voorhoofd en nek. Deze helmen zijn altijd voorzien van een dubbele keuring. (P/J keuring) Daarentegen zijn systeemhelmen zoals de Nolan helmen compact, wat voordeliger en er is een uitgebreidere keuze uit verschillende merken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Beekbergen
Beek en Donk
Tilburg

Dorpstraat 72
7361 AW Beekbergen
Nederland

0492-465473
info@motorkledingpoint.nl
KvK: 10030763
BTW: NL.8006.19.924.B.01

Ma:09.30 - 17.30 uur
Di:09.30 - 17.30 uur
Wo:09.30 - 17.30 uur
Do:09.30 - 17.30 uur
Vr:09.30 - 17.30 uur
Za:09.30 - 17.30 uur
Zo:12.00 - 17.00 uur

Beekerheide 39
5741 HB Beek en Donk
Nederland

0492-465473
info@motorkledingpoint.nl
KvK: 10030763
BTW: NL.8006.19.924.B.01

Ma:09.30 - 17.30 uur
Di:Gesloten
Wo:Gesloten
Do:09.30 - 17.30 uur
Vr:09.30 - 17.30 uur
Za:09.30 - 17.30 uur
Zo:12.00 - 17.00 uur

Ringbaan Oost 16
5013 CA Tilburg
Nederland

0492-465473
info@motorkledingpoint.nl
KvK: 10030763
BTW: NL.8006.19.924.B.01

Ma:Gesloten
Di:Gesloten
Wo:09.30 - 17.30 uur
Do:09.30 - 17.30 uur
Vr:09.30 - 17.30 uur
Za:09.30 - 17.30 uur
Zo:Gesloten
Motorkleding Point © 2023
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram